Huwelijksfotografie moet voor mij beschrijvend zijn. Het is een reportage van een geweldig mooie dag voor het bruidspaar. Dat bruidspaar wilt nadien ook méér zien. Daarom is het voor mij méér dan enkel maar een huwelijksreportage. Als fotograaf ben jij die dag de ogen van het bruidspaar. Dat bruidspaar wilt overal tegelijk zijn, maar kan dit uiteraard niet.

 

Voorbereiding in huwelijksfotografie is hyperbelangrijk

In een eerdere blogpost sprak ik al dat de voorbereiding bij een huwelijk hyperbelangrijk is. Niet alle voor het bruidspaar maar ook voor de huwelijksfotograaf. Voor iedere huwelijksfotograaf. Van Antwerpen tot in Hasselt of in Oostende.

Ik sprak me in dat artikel meer uit over de planning bij een huwelijk. 7 snelle tips. Eentje haal ik hier nu ook aan. Want daar draait het om.

Wat wilt het bruidspaar? Wat verwachten ze? Ken het bruidspaar!

Dit is zeer belangrijk.

Het kan zijn dat ze je enkel vragen voor de huwelijksreportage. Maar het kan ook zijn dat ze meer willen. En daar sta ik voor open. Om een hele dag mee te lopen met het bruidspaar. Zo wordt hun huwelijksdag een mooie herinnering voor hen.

 

Huwelijksfotografie is een mooie herinnering voor het bruidspaar

Het huwelijk moet een mooie herinnering zijn voor het bruidspaar. Als huwelijksfotograaf ben jij eigenlijk de ogen van het bruidspaar.

Jij bent mobiel. Als fotograaf kan je overal lopen. Onthoud dit als je huwelijksfoto’s neemt. Het bruidspaar zou eigenlijk het liefst overal tegelijk zijn. Het is hun dag. Maar ze kunnen zich niet opsplitsen of in tweeën delen.

Daarom moet jij als huwelijksfotograaf hierop inspelen. Kijk naar de details. Kijk rondom jou. Wat gebeurt er? Wordt er een traantje weggepinkt? Lacht er iemand mooi? Worden er handen gegeven aan elkaar? Kijkt het bruidspaar naar elkaar?

Allemaal zaken waar het de taak van de huwelijksfotograaf is om aanwezig te zijn.

 

bruidspaar staat centraal bij huwelijksfotografie

Daarom geef ik je als fotograaf een gouden tip mee. Jij staat als huwelijksfotograaf niet centraal maar wél het bruidspaar.

Ongeacht jouw techniek of zeer originele ideeën. Besteed vooral aandacht aan het bruidspaar. Herinner wat zij belangrijk vinden. Speel daarop in.

Günter en Peggy zeiden me vooraf dat ze zelf niet echt fotogeniek waren en dat ze enkele huwelijksfoto’s wilden als herinnering. Niet te veel poespas. Gewoon kiss (keep it stupidly simpel). Een mooie dag met plezier!

Ook ik had me voorbereid. Ik had enkele foto’s in gedachten met poses, originele ideeën, enzovoort. Het is er tijdens de huwelijksreportage alleen niet van gekomen om ze uit te werken. We hadden geen tijd. En ik wou het bruidspaar niet uit “the mood” halen.

Ik heb de weinige tijd benut voor een korte huwelijksreportage en vooral veel tijd besteed aan andere mensen.

 

ULTIEME TIP: Ken het bruidspaar en het komt goed

Tijdens de hele dag hield ik dan ook heel goed voor ogen: denk aan wat Günter en Peggy leuk vinden. Denk aan hen. Het bruidspaar. Zij staan centraal.


Ben jij huwelijksfotograaf en durf je jouw tip hieronder zetten. DOEN!

Trouw jij binnenkort? Heb je nood aan een fotograaf om een leuke huwelijksreportage te maken van deze mooie dag? Stuur dan een mail.

Wat mag je een volgende keer nog van ons verwachten? Tips rond de keuze van foto's in een huwelijksreportage: zwart-wit of kleuren? Wil je dit niet missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


1 Comment