Viewfinder bestaat 1 jaar. Dat vieren we niet alleen met een leuke wedstrijd waarin jij enkel kan winnen.

We hebben nog heel wat in petto! Toch maar eerst een terugblik op onze blog over eigenzinnige fotografie.

Van waar komt Viewfinder?

Viewfinder is gestart uit een vriendschap tussen Jochem en mezelf. We zijn allebei gepassioneerd door fotografie en we wilden onze foto’s met jou delen en jou tips and tricks geven.

Viewfinder is het Engelse woord voor “meetzoeker”. Je weet wel dat kleine gaatje waardoor je kijkt bij het nemen van een foto met een fototoestel. Bij een smartphone is dit jouw scherm natuurlijk :-)

Jochem kwam op het idee om onze blog over fotografie “Viewfinder” te nemen. Ik zag direct de link met ons project. Super! De kiem is geplant!

Wat brengt Viewfinder?

Viewfinder is een blog over eigenzinnige fotografie. Dikwijls experimenteren we met bepaalde technieken, composities of onderwerpen. Soms zijn we ook gewoon bezig met fotografie. Af en toe wijzen we je op die andere kijk. Die eigenzinnige fotografische blik. Meestal krijg je tips and tricks mee van ons.

Verder zoeken wij gastbloggers. Iedereen die bezig is met fotografie mag en kan zijn/haar foto’s delen op ons open platform voor eigenzinnige fotografie.

Wat heeft Viewfinder al gepost?

We hebben al over vele onderwerpen blogs geschreven. Het leuke is dat je gaandeweg stilaan maar zeker een eigen stijl ontwikkeld. Qua blogposts schrijven en ook op vlak van fotograferen.

Dit is mijn favoriete blogpost en foto:

Straatfotografie in Gare Guillemins in Luik

Deze foto spreekt me aan omdat ik de blik net kon vangen toen ik in de meetzoeker ("viewfinder") zag en klikte.

Dit is de favoriete blogpost en foto van Jochem:

Een trappenhal om U tegen te zeggen

Eén van de mooiste, zo niet de mooiste trappenhal van België. Een combinatie van een spiraalvormige trap met een prachtige lichtinval!

Onze gastbloggers in the spotlight!

In dit afgelopen jaar hebben we ook enkele gastbloggers gehad: Sara, Dave en Bram. We wensen hen dan ook al te bedanken voor hun bijdrage en hopen dat ze gemotiveerd zijn om verder te doen!

Viewfinder is gastblogger voor Fotowedstrijd.club

Viewfinder heeft het afgelopen jaar ook een partnership afgesloten met een Nederlandse website, www.fotowedstrijd.club In een volgend artikel lees je er meer over.

Sowieso kan ik je al vertellen dat wij onze ervaringen gaan delen met de grotendeels Nederlandse lezers van Fotowedstrijd.club. En dat Martijn en Coen ook voor ons gaan bloggen. Een reden te meer om ons te volgen.

Wat heeft Viewfinder nog voor eigenzinnige fotografie in petto?

Viewfinder evolueert en heeft nog ambities. Wat hebben we voor jou nog in petto?

We gaan er dit jaar ook weer fel tegenaan en doen er alles voor om jou iedere maand te laten genieten van twee artikels rond eigenzinnige fotografie.

Volg ons en daag ons uit!

tot snel,

Sven aka creativeboody

 

Comment